Quantcast Bitrates: CQmatic Bug Reports - Page 2 - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #21  
07-21-2003, 10:11 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi vhelp,

It's not a bug. That's the way CQMatic works. CQMatic sets the source range for prediction

-kwag
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #22  
07-22-2003, 06:41 AM
BlueBeard BlueBeard is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Chesterfield, Michigan, USA
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
First, great tool kwag!

Now, I don't know if it's a "bug" or not, but I've been having some problems. I'm using KDVD-Full and the current MA script with the addition of Telecide and Decimate after the source line. CQMatic beta 2
just can't seem to lock on a predicted file size. I've let it run for as long as 2 hours. When I remove Telecide and Decimate, CQ is determined after 3 of 4 sample encodings and is always dead on. I've tried this with 5 different sources and the result is always the same.

Has anyone else experienced this?
Reply With Quote
  #23  
07-22-2003, 09:20 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by BlueBeard
First, great tool kwag!

Now, I don't know if it's a "bug" or not, but I've been having some problems. I'm using KDVD-Full and the current MA script with the addition of Telecide and Decimate after the source line. CQMatic beta 2
just can't seem to lock on a predicted file size. I've let it run for as long as 2 hours. When I remove Telecide and Decimate, CQ is determined after 3 of 4 sample encodings and is always dead on. I've tried this with 5 different sources and the result is always the same.

Has anyone else experienced this?
Hi BlueBeard,

I've experienced the same, with only movie. But the other 5 I did didn't have Telecide and Decimate, so it's a prediction issue and not a IVTC issue
I'll be working on the program heavily today, and hopefully I'll have BETA 3 up tonight

-kwag
Reply With Quote
  #24  
07-22-2003, 10:39 AM
J-Wo J-Wo is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 454
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hey kwag. ya I have an 87 min babylon 5 dvd (2 eps) that I'm trying to encode, and cqmatic keeps cycling between CQ 64.69 and 63.50 during its prediction cycle... so not quite sure what's going on! This is with beta 2
Reply With Quote
  #25  
07-22-2003, 10:44 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by J-Wo
hey kwag. ya I have an 87 min babylon 5 dvd (2 eps) that I'm trying to encode, and cqmatic keeps cycling between CQ 64.69 and 63.50 during its prediction cycle... so not quite sure what's going on! This is with beta 2
Yep, I'll be working specifically on that today

-kwag
Reply With Quote
  #26  
07-22-2003, 03:45 PM
Razorblade2000 Razorblade2000 is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hmmm... funny...

2 Windows pop up after I click start... (only appearing for milliseconds) then they close... after that TMPGEnc pops up and displays an "Illegal Stream Format"

The windows that pop up are TMPGEnc ones!?
CQ goes up to 100 as sample size = 0 (Difference = -2179393
Reply With Quote
  #27  
07-22-2003, 03:52 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi Razorblade,

There's a problem in your .tpr project file. Make sure you saved it as a "TEXT" project.
And make sure you reset your source range and Cut edit to defaults, before you save your project.

-kwak
Reply With Quote
  #28  
07-22-2003, 03:54 PM
Razorblade2000 Razorblade2000 is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ohhhh... so no clipping?!
Reply With Quote
  #29  
07-22-2003, 03:57 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Razorblade2000
ohhhh... so no clipping?!
If you mean cropping of frame clipping, sure you can! But no source range selected

-kwag
Reply With Quote
  #30  
07-22-2003, 03:58 PM
Avalon Avalon is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Venus
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
And make sure you reset your source range and Cut edit to defaults, before you save your project
I think I should add this to the guide...
Reply With Quote
  #31  
07-22-2003, 03:58 PM
Razorblade2000 Razorblade2000 is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It isn't selected
hmmmm

P.S. Ohhhh... everytime these windows pop up, there is this error... and if I click it away, he'll encode the full clip

P.P.S. Hmmmm... not everytime... only sometimes
Reply With Quote
  #32  
07-22-2003, 04:02 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What version of TMPEG are you using
Reply With Quote
  #33  
07-22-2003, 04:03 PM
Razorblade2000 Razorblade2000 is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It worked with my first try... so it should work with this one also...


I use:
2.520.54.163 Plus
Reply With Quote
  #34  
07-22-2003, 04:06 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
That's my version too, and I've had zero problems, as long as I save my .tpr as text and cleared source range

-kwag
Reply With Quote
  #35  
07-22-2003, 04:15 PM
Razorblade2000 Razorblade2000 is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Seems as if CQMatic changed my tpr file... even if sourcerange isn't checked... just a sec...
Reply With Quote
  #36  
07-22-2003, 04:17 PM
Razorblade2000 Razorblade2000 is offline
Free Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
right...
source range was unchecked... but i had to doubleclick it... then set ir back to default (including a "out of bouds" error msg)!!!
Reply With Quote
  #37  
07-23-2003, 01:02 AM
fabrice fabrice is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Madrid-Spain
Posts: 515
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi,

As tmpgenc was just 'flashing', I tried opening the generated tpr file, and I get this error.

After looking at the CQMatic.tpr file, I see that line 1589 is like that:
Code:
  item
    StartTime = 5445
    Length = 0.25
  end
  item
    StartTime = 5460
    Length = 0.25
  end>
   item
     StartTime = 15
As if the range was already selected...
After a look at tmpgenc, I had to do what Razorblade2000 did: doubleclick on Source Range (even if it wasn't selected), accept all errors it gives me, and save this new project.

This way it work. So Isn't it possible that CQMatic clear all Range information before writing his own ones?

Thanks & Salu2
Reply With Quote
  #38  
07-23-2003, 01:11 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by fabrice

So Isn't it possible that CQMatic clear all Range information before writing his own ones?

Thanks & Salu2
Not really, because I don't know the state of everyone's .tpr file, so I have to start from a correct "default" .tpr file.
There are so many conditions that you can set in a project file, that any structure change, would require an excesive amount of file parsing to figure out each one's .tpr file. And that's a programming nightmare

-kwag
Reply With Quote
  #39  
07-23-2003, 02:47 AM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just had the same error with Illegal Stream Format. Source Range was unchecked.
Got it working with a doubleclick on Source Range, Discard, Confirm error message (floating error) and then assigned start to start frame and end to end frame. Then i left this window and unchecked source range once again. Saved project as textfile and it worked .
Reply With Quote
  #40  
07-23-2003, 04:43 AM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just had a bug:
I removed all filters from my avs and started with a CQ of 60. Then CQMatic did prediction and next CQ was 51.75. Next was 51.75 and again and again .

Then i started with a CQ of 50 instead of 60, next CQ was 52.36, then 50.74, 51.28, finally 51.01.

Movie Details: Length of video 23 minutes, Average Bitrate=1111, wanted video filesize: 188.61 MB.

Right now i'm redoing with Start-CQ=60 to give you more details about sample size etc.

BTW: I think a log file would be great for posting predicition results etc.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bitrates: CQMatic 1.4.08 Metabodom Video Encoding and Conversion 2 05-22-2005 07:01 AM
Bitrates: CQmatic nighthawk Video Encoding and Conversion 36 01-14-2004 11:20 AM
Bitrates: CQMatic Version 1.2.03 Reports kwag Video Encoding and Conversion 24 11-16-2003 05:33 AM
Bitrates: Help when CQMatic is over/under J-Wo Video Encoding and Conversion 1 08-23-2003 12:19 PM
Bitrates: KDVD bitrates with CQMatic nicksteel Video Encoding and Conversion 10 08-06-2003 08:44 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd