Quantcast Bitrates: CQmatic Bug Reports - Page 3 - digitalFAQ.com Forums [Archives]
  #41  
07-23-2003, 05:01 AM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Krassi
Right now i'm redoing with Start-CQ=60 to give you more details about sample size etc.
CQ=60.00: Difference: 0.862563
CQ=51.75: Difference: 0.974991
CQ=51.75: Difference: 0.974991
...
m1v.Sample-filesize with 51.75-CQ: 2,392,064 Bytes
m1v-filesize with 51.75-CQ: 3,973,120 Bytes

Any idea
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Site Staff / Ad Manager
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #42  
07-23-2003, 05:08 AM
Fiz Fiz is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: London, UK
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
@krassi,

I have the same problem starting with a CQ of 60.

Code:
CQMatic Versoin 1.0 Beta 1
Copyright Softronex Corporation, 2003
All rights reserved.
Ready!
Project: E:\Encodes\test.tpr
Creating CQMatic.tpr
E:\Encodes\test.m2v
Execute.
Movie Time: 98
Average Bitrate: 996
Executing Prediction Phase...
Using CQ of 60.00
Encoder started...
Encoder end.
Difference = 1.126464
Using CQ of 67.59
Encoder started...
Encoder end.
Difference = 1.030481
Using CQ of 67.59
Encoder started...
Encoder end.
Difference = 1.030481
Using CQ of 67.59
Encoder started...
Process canceled
I cancelled it in the end. I haven't tried by starting with a different base CQ, I'll do that now.

Fiz.
__________________
Fizzy Wizzy Lets get Bizzy!
Reply With Quote
  #43  
07-23-2003, 08:38 AM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Fiz
I cancelled it in the end. I haven't tried by starting with a different base CQ, I'll do that now.
Got it working with another CQ at start
Reply With Quote
  #44  
07-23-2003, 08:52 AM
J-Wo J-Wo is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 454
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'm having the same problem as Krassi and Fiz where after 2 prediction samples, CQMatic keeps sampling at the same CQ! I find that if I cancel and restart with a CQ closer to the "stuck" value, that prediction completes as normal. Very weird bug.
Reply With Quote
  #45  
07-23-2003, 08:58 AM
DKruskie DKruskie is offline
Free Member
 
Join Date: May 2003
Location: Michigan
Posts: 147
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'm having the same problem also with the resampling of the same cq after 2 tries.


David
Reply With Quote
  #46  
07-23-2003, 10:37 AM
NismoSX NismoSX is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey! Same problem with repeating CQ here too!
Reply With Quote
  #47  
07-23-2003, 11:35 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Working on it ....


-kwag
Reply With Quote
  #48  
07-23-2003, 11:45 AM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Please download this: www.kvcd.net/cqmatic-test.exe
Try to use the same starting CQ that continued in a loop.
See if this fixes that.

-kwag
Reply With Quote
  #49  
07-23-2003, 11:55 AM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
See if this fixes that.
The behavior is different . The second CQ was 55.88, third was 53.38.
Reply With Quote
  #50  
07-23-2003, 12:21 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Krassi
Quote:
Originally Posted by kwag
See if this fixes that.
The behavior is different . The second CQ was 55.88, third was 53.38.
Great
sorry


The condition shouldn't repeat
I'm updating the regular cqmatic.exe to the same version as that test file now ( BETA 2 )

-kwag
Reply With Quote
  #51  
07-23-2003, 12:23 PM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'm sorry to inform you that its still there. It only needed about 10 tries to find the same 51.75-value where it hangs. Sorry.
Reply With Quote
  #52  
07-23-2003, 12:30 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Krassi
I'm sorry to inform you that its still there. It only needed about 10 tries to find the same 51.75-value where it hangs. Sorry.


Thanks
Priority #1 to fix today
Stay tuned

-kwag
Reply With Quote
  #53  
07-23-2003, 01:30 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Here it is. www.kvcd.net/cqmatic-1.0b3.exe
Please try it again
I believe that if you start with the CQ that always continued to loop from the start, that's the actual CQ to encode, because it's within the precision boundaries. But was running another iteration, instead of exiting at that point

I can't test it, because I haven't seen that condition in my encodes
So please give us feedback


-kwag
Reply With Quote
  #54  
07-23-2003, 01:39 PM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
I can't test it, because I haven't seen that condition in my encodes
So please give us feedback
You bet
Doing a test right now. Second CQ is 57.24, third 55.86...56.18...final 56.18.
Have a beer, Kwag
Well, i have to double-check the new CQ. Its a bit higher than before (56.18 instead of 51.01). Maybe its more accurate now .
Thanks Kwag
Reply With Quote
  #55  
07-23-2003, 02:01 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Krassi
Quote:
Originally Posted by kwag
I can't test it, because I haven't seen that condition in my encodes
So please give us feedback
You bet
Doing a test right now. Second CQ is 57.24, third 55.86...56.18...final 56.18.
Have a beer, Kwag
Well, i have to double-check the new CQ. Its a bit higher than before (56.18 instead of 51.01). Maybe its more accurate now .
Thanks Kwag
Thanks
I'll post BETA 3 now
I think that bug was totally squashed

-kwag
Reply With Quote
  #56  
07-23-2003, 03:48 PM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
I think that bug was totally squashed
Thats also what i thougth. Man, this bug has a real big armor .
It was coming back when encoding a long movie (not the one i encoded previously .
Maybe this has something to do with start-CQ of 60 or with PAL

EDIT: This time Difference in log doesn't stay at the same value with the same CQ, it varies a little bit.
Reply With Quote
  #57  
07-23-2003, 04:06 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Krassi
Quote:
Originally Posted by kwag
I think that bug was totally squashed
Thats also what i thougth. Man, this bug has a real big armor
Do this mean you are experiencing the problem again
With BETA 3
Reply With Quote
  #58  
07-23-2003, 04:09 PM
Krassi Krassi is offline
Free Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 390
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by kwag
Do this mean you are experiencing the problem again
With BETA 3
Yep, exactly. With Beta 3 .
Reply With Quote
  #59  
07-23-2003, 04:37 PM
kwag kwag is offline
Free Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico, USA
Posts: 13,537
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
http://www.kvcd.net/cqmatic-1.0b4.exe
Grab it, and let me know

-kwag
Reply With Quote
  #60  
07-23-2003, 06:43 PM
NismoSX NismoSX is offline
Free Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Is it normal that one prediction cycle is taking almost 20 minutes to complete? This with a 140 min. movie. It's going real slooooow....
Using the same script in ToK only takes 3-4 minutes on the first cycle.
This with a XP 2500 Barton. (Just upgraded)
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bitrates: CQMatic 1.4.08 Metabodom Video Encoding and Conversion 2 05-22-2005 07:01 AM
Bitrates: CQmatic nighthawk Video Encoding and Conversion 36 01-14-2004 11:20 AM
Bitrates: CQMatic Version 1.2.03 Reports kwag Video Encoding and Conversion 24 11-16-2003 05:33 AM
Bitrates: Help when CQMatic is over/under J-Wo Video Encoding and Conversion 1 08-23-2003 12:19 PM
Bitrates: KDVD bitrates with CQMatic nicksteel Video Encoding and Conversion 10 08-06-2003 08:44 AM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 05:16 PM  —  vBulletin © Jelsoft Enterprises Ltd