Go Back    Forum > Digital Video > Video Hardware Repair

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
07-13-2016, 11:36 AM
n1000 n1000 is offline
Free Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
I have a few issues with a JVC SR-V10U VCR I bought, but I do not know if it is a tape issue or a vcr issue.

1) I have had two tapes where the film snapped off one wheel when I rewound the tape. I had to take the tape apart and splice it back to the wheel.

More of an issue:

2) The tape randomly starts playing too fast or sometimes in full fast forward. It may go 15 minutes and play perfectly, or it may start immediately. If I pause and restart it plays fine (until the next random speedup). I have captured around 15 tapes with none of these issue. Now they happen with every tape I try.

Are these tape issues or a VCR issue? If this is a VCR issue, can I fix it myself (i.e. clean something)? Or do I need to send it somewhere for repair?

Thanks
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JVC BR-8600U won't play tape, fast forward, rewind? Dead Christmas Video Hardware Repair 2 05-07-2016 07:31 AM
One VCR plays at wrong speed, other VCR plays for half second then stops Member-X Capture, Record, Transfer 5 02-12-2012 12:54 PM
MPEG ripped from DVD plays in fast forward ? admin Edit Video, Audio 0 07-24-2010 01:55 PM
Jvc gr-sxm515 plays with fast forward lines admin Capture, Record, Transfer 0 10-18-2009 03:32 PM
Digital8 capture via 1394 Plays fast X2?? cgcarter Capture, Record, Transfer 3 04-22-2008 04:42 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM