#1  
02-02-2022, 11:27 AM
valthrudnir valthrudnir is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hello!

Long time listener, first time caller. I was wondering if anyone has seen this issue with my current workflow:
Microsoft Windows XP Pro - Version 2002 SP3
Panasonic AG-1970 > Datavideo TBC-1000 > Pinnacle 710-USB Rev 1.0 > VirtualDub 1.9.11

The issue being that no matter what I seem to do I cannot get VirtualDub to acknowledge the video source from the 710-USB - composite or s-video.

I tested the 710-USB on another machine running Windows 10, following this thread and instructions provided by LS

http://www.digitalfaq.com/forum/vide...html#post64929

and everything works as expected - using Crossbar Thing workflow. So I am moderately confident that there are no issues with the 710-USB hardware wise as I was able to capture with no issues.

I am using the PCLEUSB2x32 driver provided by LS in the above mentioned thread and everything appears to be installed properly.

I am able to capture successfully with this machine (Windows XP) using an alternate capture device and this workflow:
Panasonic AG-1970 > Datavideo TBC-1000 > ATI TVWonder Capture > VirtualDub 1.9.11
But I would really prefer to use the 710-USB if at all possible.

Any help / assistance is greatly appreciated.

Thank You


Attached Images
File Type: png Device Manager.png (8.0 KB, 9 downloads)
File Type: png vdub_1.png (6.5 KB, 7 downloads)
File Type: png vdub_2.png (9.1 KB, 6 downloads)
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
02-02-2022, 07:02 PM
CaptainKirk CaptainKirk is offline
Free Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Aboard the Enterprise
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
I would check Device Manager and see if any devices (Pinnacle in under sound/video) have a yellow exclamation mark on them. If this is the case, it's a driver issue.

SCRATCH the above. I just saw your provided screenshot of Device Manager.

Last edited by CaptainKirk; 02-02-2022 at 07:22 PM.
Reply With Quote
  #3  
02-03-2022, 03:10 PM
valthrudnir valthrudnir is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had to use Crossbar Thing in XP to get the 710-USB to work.
Reply With Quote
Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Light sources in VHS whites out detail shane7951 Capture, Record, Transfer 4 09-06-2021 01:40 PM
First VHS capture (ATI 600 USB, WinXP), how to improve it? bluegrassdj Capture, Record, Transfer 2 03-06-2021 08:56 PM
How to capture and output old analog sources easily? MrEx Capture, Record, Transfer 12 09-01-2020 07:46 PM
MainConcept Settings for VHS Sources jrodefeld Encode, Convert for discs 12 11-09-2011 12:06 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 09:18 PM