#1  
04-01-2016, 04:28 AM
jnielsen jnielsen is offline
Free Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 52
Thanked 8 Times in 6 Posts
Hello

I have got hold of an old Medion Media Pc. It has two interesting cards inside.

1. TV-tuner Card with Phlips SAA7131E chipset
http://www.creatix.de/produkte/multi...cification.pdf
It has only two connectors, one that looks like a composite ( called TV-Ant ) and one that looks like a sattellite connection (DVB-S)

2. Graphichs Card, NVidia GeForce 6-, 7-, 8-, 9-Series
with a lot of connectors, DVI, HDMI, S-VHS, Scart and 4 x round connecters (component?)

Can I use them for anything related to capturing from VHS? Right now I use Pinnacle software and Hauppauge USB LIVE 2 external capture device.

Pictures here
https://onedrive.live.com/redir?resi...hint=folder%2c

I do not know if the pc itself works (maybe just the harddrive is defect), but if it does there is also a front connector plate connected to the mainboard with Firewire and SVS and 2xcomposite sound and composit tv (yellow)

Can this pc or the parts ( in anonther pc ) be used for anything reg. capturing from VHS or via Firewire from Mini-DV?


Best Regards
J. Nielsen
Reply With Quote
Someday, 12:01 PM
admin's Avatar
Ads / Sponsors
 
Join Date: ∞
Posts: 42
Thanks: ∞
Thanked 42 Times in 42 Posts
  #2  
04-02-2016, 01:53 PM
msgohan msgohan is offline
Free Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver, Canada
Posts: 1,323
Thanked 330 Times in 275 Posts
Why wouldn't you be able to..? Just connect the VCR to the S-Video or composite input of the front panel. It looks like that is connected internally to the Philips card.

Haven't bothered to look whether this is capable of lossless.
Reply With Quote
The following users thank msgohan for this useful post: jnielsen (04-02-2016), lordsmurf (04-25-2016)
  #3  
04-25-2016, 01:31 AM
lordsmurf's Avatar
lordsmurf lordsmurf is offline
Site Staff | Video
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 12,304
Thanked 2,270 Times in 1,943 Posts
Will it work? Perhaps.
We'd need to see some capture samples. Are you sure if it even turns on? And not infected with malware?

- Did my advice help you? Then become a Premium Member and support this site.
- For sale in the marketplace: TBCs, workflows, capture cards, VCRs
Reply With Quote
Reply




Tags
713x, capturing, medion, saa7131e, tv-tuner

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old Medion Media Pc, can I use the TV-tuner and Graphics Card for capturing? jnielsen Capture, Record, Transfer 0 04-01-2016 03:59 AM
Can't get all OTA DTV channels on Magnavox tuner spikyspikyspiky Videography: Cameras, TVs and Players 8 04-02-2012 07:03 AM
AVer Media products for capturing analog video, compare HD PVRs naripeddi Capture, Record, Transfer 6 07-25-2011 12:49 AM
What is the best TV Tuner JonathanEntertainment Capture, Record, Transfer 13 02-11-2008 11:12 AM
Twin tuner? manthing Videography: Cameras, TVs and Players 0 05-07-2006 08:59 PM

Thread Tools



 
All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM